דברו איתנו:
074-7029965

אופניים שיתופיים בישראל

בשנים האחרונות עם התפתחותה של הכלכלה השיתופית, אנו עדים לשינויי מגמה ביחס של החברה החדשה לכלכלה החדשה. יותר ויותר אנשים מבנים שהבעלות פחות חשובה ויותר חשובה החוויה. הגישה זו יצרה טרנד חדש בעולם ובמיוחד בתל אביב, ולטרנד הזה קוראים אופניים שיתופיים.

מי לא מכיר את הסיפור: אתם נכנסים לתל אביב עם הרכב ומבלים את רוב היום בעמידה בפקקים. 100 שקל חנייה על חניונים במשך היום או 100 שקלים על קנס על חניה, הוצאות על דלק ושעות של עמידה בפקקים. תענוג גדול זה לא !. כמו במדינות מערביות רבות אחרות ברחבי העולם, גם לישראל נכנסו לאחרונה מיזמי קו-בייק, אופניים משותפים, המאפשרים לכם לגלגל את היום בלי עיכובים.

מרמת אביב לעזריאלי בפחות מ-20 דקות

מתי בפעם האחרונה הגעתם מרמת אביב לעזריאלי בפחות מ-20 דקות? עם מיזמי האופניים המשותפים זה בדיוק מה שקורה. מזמינים אתכם לראות מציאות קצת אחרת, מגיעים לתל אביב (ברכבת או ברכב, תלוי בנקודת המוצא). זורקים את האוטו בנקודה מסוימת, לוקחים אופניים וממשיכים את היום בלי עיכובים.

 מהם אופניים שיתופיים?

שירותי אופניים שיתופיים כשמם כן הם. שירותים המאפשרים לציבור הרחב ליהנות משימוש באופניים מבלי לתחזק את האופניים באופן פרטי. פשוט אוספים את האופניים בנקודה מסוימת, רוכבים לאן שצריכים להגיע. מגיעים, זורקים את האופניים ומגיעים בזמן. בלי לעמוד בפקקים, בלי לחפש חנייה, בלי להתעכב בחניונים – פשוט ולעניין.

שירותי אופניים משותפים יכולים להיות מסופקים על ידי הרשויות העירוניות ולעתים גם על ידי חברות פרטיות המציעות את שירותיהן לקהל הרחב. איך זה עובד בארץ ? ואיך זה עובד בחו"ל? יצאנו לבדוק.

בעולם פעילות יותר מ-200 חברות ועיריות המתפעלות שירותי רכיבה על אופניים ציבוריים. מתחילת המאה ה-21 אנחנו רואים יותר ויותר מיזמים הפעילים בתחום השכרת אופניים. המדינות המובילות בהענקת שירותי אופניים ציבוריים הן סין, המספקת 60,000 זוגות אופניים וצרפת, המפעילה מיזמים רבים ברחבי הערים המרכזיות.

איך הכל התחיל?

בשנים האחרונות קיימת תנועה הולכת וגוברת של ארגונים לא ממשלתיים (NGO) הפועלים בשירות הציבור. עם צמצום תחומי האחריות של הממשלה ופיתוח מדיניות נאו ליברלית, יותר ויותר ארגונים הצומחים מלמטה מתפתחים ויוצרים חברה הפועלת למען אזרחיה.

חברות כמו ofo הסינית וקאר טו גו שפועלת בישראל בשיתוף עם מוביק שגם היא מסין הן רק חלק מהתנופה העצומה של ארגונים לא ממשלתיים הפועלים בצורה גלובלית ומביאים את בשורת העולם החדש לעוד ועוד ערים.

היתרונות שבשיתוף אופניים

חשבתם שמדובר ביתרונות אישיים עבורכם? תתפלאו, אבל כשאתם משתמשים באופניים, גם הסביבה שלכם מפיקה יתרונות לא מבוטלים. זהו למעשה היתרון המשמעותי ביותר של תהליכים הנולדים כתוצאה מתופעות הגלובליזציה – כשאחד נהנה, גם סביבתו נהנית. כשהפרט נתרם – גם הכלל נתרם באותה המידה. אז אילו יתרונות נוספים קיימים בשירותי שיתוף אופניים?

  • הפחתת שיעורי הפקקים ועומסי התנועה.
  • הפחתת נזקי זיהום אוויר ופליטת גזי חממה
  • הגברת אפשרויות הניידות למי שאינו יכול לאפשר לעצמו אחזקת רכב.
  • שיפור בריאות הציבור והנחלת הרגלים בריאים של פעילות גופנית.

 

הוגנים ללא עוגנים – האופניים שכבשו את העולם

אם אתם חוששים לקחת אופניים ציבוריים בלי לדעת היכן תמצאו תחנת עגינה לפריקתן. יש לנו חדשות טובות עבורכם: אופניים ללא עגינה וללא תחנות ספציפיות. תחנות אלה הופכים להיות יותר ויותר פופולאריים ברחבי העולם כולו. ועכשיו גם בישראל. שלא כמו המיזם “תל אופן” המחייב את המשתמשים להשאיר את האופניים רק באחת מתחנות העגינה הפזורות ברחבי העיר. מובייק (Mobike) הוא מיזם המאפשר לכם להרים את האופניים הזרוקים על המדרכה, לסרוק את המספר הסידורי ולהתחיל לרכוב. יותר פשוט מזה כבר אין.

מה קורה בישראל ?

לאחר שנים רבות בהן מיזם האופניים השיתופיות ללא תחנות עגינה התפשט ברחבי העולם. גם לישראלים מגיע ! לאחרונה, חברת ofo נכנסה לישראל תחת ניהולה של חברת קאר טו ג ו.  החברה תתחיל לשחרר את האופניים של mobike ברחבי ישראל.

הערים הראשונות שתזכינה ליהנות מהתענוג הן רחובות, ראשון לציון, הקריות, רמת גן ותל אביב. בשלב הראשוני יפוזרו ברחבי הערים 2,500 זוגות אופניים בעלות של 2.90 לחצי שעת נסיעה ובהמשך יתחילו לצוץ אופניים שיתופיים בערים נוספות. איך תדעו מתי הם מגיעים אליכם? רמז: לא תפספסו אותם כי הם יופיעו בכל פינה!

סרטון קצר (44 שניות) של חברת Donkey Republic  שפועלת במרכז ערים באירופה.

החברה המספקת שירותי נסיעה באופניים ללא תחנת עגינה.

איך מפעילים את האופניים השיתופיים?
  1. מורידים את האפליקציה.
  2. סורקים את האזור ומוצאים את הזוג שנמצא במרחק הליכה מכם.
  3. מוצאים את האופניים בנקודה שנבחרה ומרימים מהמדרכה.
  4. סורקים את המספר הסידורי של האופניים.
  5. רוכבים ומגיעים לאן שרוצים.
  6. זורקים את האופניים ונועלים אותם עד שהמשתמש הבא יאסוף את האופניים
  7. תהנו!
אולי יעניין אותך לקרוא...

שתפו את הפוסט

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מיזמים נבחרים

רשתות חברתיות

קטגוריות
נושאי האתר
קטגוריות

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

הרשמה לניוזלייטר

רוצה להיות מעודכן? 

אנחנו מבטיחים לא לשלוח ספאם.

דילוג לתוכן