מי הן האפליקציות הניווט הטובות ביותר?
"הכביש חסום, מחשב מסלול מחדש", "בכיכר, צא ביציאה השלישית" עד לפני שנים ספורות, ניווט בכביש ובשטח היה עניין של זיכרון ובניית מפה, אך כיום בזכות חוכמת ההמונים ועשרות יישומים, אפשר להפיק ולהספיק הרבה יותר מהמסלולים והטיולים הרגליים/ רכובים בכביש ובשטח.
סקרנו עבורכם מספר אפליקציות מעניינות בתחום הניווט, שהופכות את החיים להרבה יותר נוחים ובטוחים.
BackCountryNavigatior
כלי שימושי במיוחד לאנשים, שאוהבים לטייל מחוץ לאזורי קליטה אפליקציה ייעודית למטיילים, backCountryNavigatior מציעה סט של מפות טופוגרפיות בעלות כ 20$ בשימוש חודשי, אפשרויות לסמן על המפה נקודות חשובות, וכמובן מתן עדכונים בנושאי תחבורה ציבורית לרבות מיקומי תחנות רכבי וזמני הגעה.
האפליקציה זמינה גם בגרסת ניסיון ללא עלות בחנויות Google Play
HERE WEGO MAPS
אחד מהיישומים הבולטים, שמהווים תחרות רצינית ביותר ל Google Maps.
HERE WeGo Maps מציע ממשק אלגנטי עם אפשרויות ניווט רבות, אפשרויות להורדת מפות לשימוש במקומות בהן לא קיימת תמיכה ברשת, קבלת עדכונים בנוגע למצב התנועה באזור, הפקקים, פריסת התחבורה הציבורית, וכן אפשרות להתאמה אישית כמו הגדרת נקודות יעד קבועות, וכן ממשק לליצירת מפות אישיות.
האפליקציה זמינה להורדה בחינם מחנות Google.
Map Factor
יישום מעניין מאוד, שמציע אפשרויות רבות מעבר ליכולת הניווט הבסיסית, הדרכה קולית, מצב יום ומצב לילה, אפשרויות להורדת מפות ושימוש במקומות ללא רשת, יצירת מסלול מיוחד לשימוש בכלי תחבורה שונים. היישום זמין למדינות רבות ברחבי העולם. ומגיע גם בגרסה מתקדמת (בתשלום) למפות נוספות, שאינן נמצאות בגרסת הבסיס.
כניסה לאתר לחץ כאן
Map Quest GPS Navigstions and Map
על אף השינויים העיצובים, שהיישום עבר במהלך השנים, מדובר באותו שירות טוב ואיכותי, שמצויד בהנחיות מפורטות מאוד, עדכוני תנועה בזמן אמת, חישוב מסלול מחדש עלפי מצב התנועה, שירות המוביל אתכם לתחנת הדלק הזולה ביותר באזור, וכמובן אפשרות להזמין ניידת לתיקוני דרך מהאפליקציה עצמה, במקרה של תקלה.
על אף כל אלו Map Quest לא מהווה תחרות של ממש עבור Google Maps אבל הוא או GasBuddy בשירותי מציאת תחנת דלק זולה יותר, אך הוא בהחלט מאפשר "לתפוס שתי ציפורים במכה אחת".
Google Maps ו Wase
לא ניתן להשלים את סקירת אפליקציות הניווט מבלי להתייחס לשתי המובילות בתחומן, Google Maps ו Wase.
Google Maps מבוססת על חוכמת ההמונים ומציאה אפשרויות לניווט עלפי מפה, לווין, מצב יום, מצב לילה, הנחיות קוליות, ובניית מסלולים ברכב, תחבורה ציבורים, ברגל ובאופניים, עם התייחסות לזמני הגעה ויציאה.
נוחה מאוד לשימוש ונחשבת לאמינה.
Wase שמה אף היא את הדגש על חוכמת ההמונים, ומאפשרת בזכות הדיווחים הללו ולמידת המסלולים של עשרות מיליוני הנהגים, שמבצעים בה שימוש מדי יום להציג מידע עדכני בזמן אמת עם המסלול הקצר ביותר.
ניתן כמובן לבחור מסלולים מחוץ לכבישי אגרה או יחד איתם (נדרש להגדרה מראש בעת בחירת המסלול) וכמובן, שקיים כאן ההיבט של ההזדהות והפן החברתי, במידה והחלטתם להירשם לאליקציה דרך רשת הפייסבוק (שם החברים שלכם יוכלו להיווכח מתי יצאתם לדרך ואפילו מתי תגיעו ליעד המשותף)
שתי האפליקציות חינמיות וזמינות להורדה בחניות אנדרואיד ואיוס.
MapsMe
אפליקציית ניווט נוספת, ניתנת להורדה בחינם, ומאפשרת אף היא ניווט וצפייה במפות גם אם אין רשת זמינה. מעבר לכך, מדובר בממשק נח מאוד, הנתבך בצורה עולמית. בניגוד לגוגל, לעיתים ישנן פרסומות, אך לא מדובר במטרד חמור במיוחד לאור התמורה, שהיא מעניקה.
כניסה לאתר Mapesme
OsmAnd
הולכים לטיול? מתכננים מסלול רגלי?
האפליקציה מאפשרת להוריד מפות ולבצע שימוש מלא ללא צורך ברשת זמינה.
גם בנקודות בהן לא קיימת רשת, אפשר למצוא נקודות עניין רבות במרחב, מוזיאונים, בתי חולים, בתי מרקחת, חנויות, הנחיות קוליות גם בטיולים רגליים וטיולי אופניים, אפשרויות ליצור מפות משלכם ומסלולי טיול, ולעזור למשתמשים אחרים.
זמינה באנדרואיד וגם בios.
כניסה ל – OsmAnd
Polaris
האפליקציה, שמנסה להיות הכל באחת, וברוב המקרים, אף מצליחה בכך.
מאפשרת גישה ל"מפות גוגל" "Open street maps", “MapQuest”, ומפות למסלולי אופניים.
הממשק מעט ישן, אבל מעניק כיסוי נרחב לכל פעילות ספורטיבת מחוץ לבית, כולל המלצות על אתרי נופש ונקודות ציון בקרבת מקום.
האפליקציה ניתנת להורדה בחינם או במחיר של 0.99$.
כניסה ל- Polaris
Sygic
אפליקציית ניווט בתשלום ( 13.99$, 17.99$, 24.99$) עם חמישים מיליון הורדות קשה מאוד להתווכח, בדומה למתחרותיה, Sygic מציעה מפות לשימוש מחוץ לטווח כיסוי הרשת, אפשרות להנחיה קולית כולל שמות הרחובות, שלב אחר שלב, והצעת מסלולים חלופיים.
בגרסת הבסיס, שעלותה 17.99$ ניתן לקבל עדכוני תנועה בזמן אמת.
הגרסה היקרה יותר נותנת הרבה יותר (הצעות לנקודת ציון, בניית מסלולים, מצב לילה ועוד) , אך ללא פרסומות והסחות דעת.
Trailize
אפליקציית ניווט השטח הישראלית, שמהווה בשורה למטיילים והופכת אותן לקהילה אחת גדולה של שיתוף ידע, היכן ישנו בוץ טובעני, איפה יש פריחה מרהיבה, ממה כדאי להיזהר, ואילו מסלולים כדאי לעשות כל אלו מבוססים על חוכמת המונים, ומאפשרים לגלות את הארץ בדרכים יצירתיות, מהנות ובטוחות.
אין פלא, שה Tralize נחשבת ל Wase של המטיילים הרגליים והרכובים על אופניים וג'יפים.