דברו איתנו:
074-7029965

הידעת שישנם בנקים שהלקוחות שלהם הם גם הבעלים שלהם? היית רוצה להיות אחד מהבעלים של בנק כזה? להשפיע על המדיניות שלו? וליהנות מהרווחים שלו?

אז זהו, שיש בנק כזה והוא נקרא בנק חברתי (social banking) או במילים יותר מקצועיות בנק קואופרטיבי או איגוד אשראי.

לחץ על התמונה ובדוק את זכאותך להלוואה עכשיו!

מהו איגוד אשראי ומה ההבדל בינו לבין בנק קואפרטיבי?

איגוד אשראי הוא סוג ספציפי של מוסד פיננסי בתחום הבנקאות החברתית. איגוד אשראי הוא בדרך כלל ארגון קואופרטיבי שברוב המקרים איננו נתמך על ידי גופים חיצוניים אלא רק על ידי החברים השייכים אליו. איגוד אשראי מתנהל באופן די דומה לבנק חברתי. איגוד אשראי מנוהל על ידי דירקטוריון של מתנדבים שנבחר על ידי החברים בהצבעה לפי העיקרון של קול אחד לכל חבר. אך בכל זאת ישנם מספר הבדלים והם:

  • איגוד האשראי משרת רק את חבריו, בעוד בנק חברתי-קואופרטיבי נותן שירותים גם למי  שאינם חבריו.
  • איגוד אשראי בדרך כלל קטן יותר מבנק קואפרטיבי אך ישנם גם איגודי אשראי שמגלגלים עשרות מיליארדי דולרים. חלקם משרתים איגוד של איגודי אשראי. איגודי אשראי מבוססים יכולים להפריש חלק מכספי הרווחים שלהם לקרנות התורמות לאיגודי אשראי המשמשים לקידום מטרות חברתיות. ישנם איגודי אשראי שהם למטרות צדקה או תמיכה באוכלוסיות חלשות, ואז הן נתמכים על ידי קרנות חיצוניות בדומה לעמותות.

מה ההבדלים בין בנק חברתי ובנק רגיל?

בנקים חברתיים נדרשים בדרך כלל לעמוד באותן אמות מידה בנקאיות כמו בנקים רגילים אך ישנם מספר הבדלים והם:

  • בנקים חברתיים שונים מבנקים רגילים במבנה הארגוני, במטרות, בערכים המנחים ובמבנה הניהול. בעוד לבנקים חברתיים יש הנהלה, דירקטוריון וכל הגופים כמו בבנקים רגילים, יש להם גם אספה כללית של החברים שמקבלת החלטות אסטרטגיות על דמותו ודרכו של הבנק.
  • מטרתו העיקרית של בנק חברת היא טובתם של לקוחותיו/חבריו/בעליו. בשונה מבנק רגיל הוא אינו שואף להגדיל את רווחיו אלא להקטין את העלויות של לקוחותיו ולהעניק להם את השירות הטוב ביותר. רבים מהבנקים הקואופרטיביים משתמשים ברווחיהם כדי להחזיר לחבריהם כסף בהתאם להיקף פעילותם.
  • הבנק החברתי נמצא בבעלות לקוחותיו. אדם אחד = קול אחד – לכל חבר קול אחד בקביעת המדיניות של הבנק.
  • קואופרטיבים בכלל ובנק חברתי בפרט מהווים מענה לחלק מהכשלים במנגנון השוק החופשי. בבנקאות קיימים פערי ידע וכוח גדולים בין הבנק ובין הלקוח בשל מיעוט הבנקים ובשל מורכבות ההסכמים המשפטיים. הבנקים החברתיים מעבירים את הכוח לידי החברים ואינם מנצלים את פערי הידע כדי לייצר רווח על חשבון הלקוחות.
אולי יעניין אותך גם
ברלין

דירות למכירה בגרמניה

בשנת 2016 דורגה גרמניה במקום השלישי בעולם בעסקאות נדל"ן להשקעה, כאשר חלק מכובד מהנתח היה השקעות נדל"ן שבוצעו בעיר ברלין, ולא בכדי. שהרי גרמניה היא

קרא עוד »
פרנקפורט גרמניה

השקעות נדל"ן בגרמניה

אין ספק כי בשנים האחרונות ההשקעה בכל סוגי הנדל"ן הגרמני פורחת, וככל הנראה הדבר צפוי להיות כך גם בהמשך. השקעות בגרמניה בתחום הנדל"ן, הם הדבר

קרא עוד »

השקעות נדל"ן בחו"ל

יוקר הנדל"ן בישראל שובר שיאים חדשים בכל חודש, לעומתו מציעים הבנקים ריבית מעליבה על הפיקדונות שלכם, שני גורמים אלו הם ללא ספק בין הסיבות העיקריות

קרא עוד »

מודל עמית לעמית (P2Pׂ)

כיום נוספה הגדרה חדשה לבנק החברתי (Social Banking) . היום כשמדברים על בנק חברתי מתכוונים גם לפלטפורמות של עמית לעמית (P2Pׂ). הרעיון הוא שעמיתים יוותרו על תיווכו של הבנק המסורתי ויבצעו ביניהם עסקאות און ליין. הויתור על הבנק המסורתי יצור חסכון בריביות ובעמלות לכלל העמיתים. מודלים כאלה הן פלטפורמות להלוואות חברתיות.

לסיכום,

הבנקים הקואופרטיבים, החברתיים, מתפקדים כבנקים לכל דבר ועניין רק מלבד העובדה שטובת הלקוחות עומדת לפניהם. הבנקים החברתיים הם גופים חזקים ועומדים איתן בתחרות מול הבנקים המסורתיים והראיה לכך היא הניסיון ההיסטורי העולמי שמלמד כי דווקא הבנקים החברתיים, הם אלו ששרדו את המשברים הכלכליים הגדולים ואף המשיכו לגדול ולשגשג, להשקיע ולשרת נאמנה את לקוחותיהם.

רוצה להיות כמו בנק? -לחץ על התמונה ותבין איך זה עובד?
הלוואות חברתיות BTB
עוד באתר wesocial:

שתפו את הפוסט

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מיזמים נבחרים

רשתות חברתיות

קטגוריות
נושאי האתר
קטגוריות

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

הרשמה לניוזלייטר

רוצה להיות מעודכן? 

אנחנו מבטיחים לא לשלוח ספאם.

דילוג לתוכן