דברו איתנו:
074-7029965

השקעות המונים-עולם חדש של השקעות

השקעות המונים (Equity Crowdfunding) היא תת קטגוריה במימון המונים, בשיטה זו המשקיע מקבל מניות או אג"ח תמורת השקעותיו.

הפלטפורמות להשקעות המונים המנהלות השקעות מפוקחות על ידי רשות לניירות ערך לפי חוק מימון המונים שנחקק בשנת 2017.

מה זה רכז הצעה?

חברות להשקעות המונים בישראל המציגות השקעות, עושות זאת באמצעות אישור של "רכז הצעה" שניתן להן מהרשות לני"ע.

תפקיד רכז הצעה לנהל הצעות השקעה, לפקח שהצעות עומדות בסטנדרטים שמציבה הרשות לני"ע,  לוודא שהמשקיעים מודעים לאזהרות הסיכון ועומדים בתקנות ההשקעה.

לאחר שהגיוס הושלם, רכז ההצעה  חייב לרשום את המניות ואת המשקיעים במרשם ני"ע. 

גיוס המונים - הדרך החדשה להשקעה

שיטה זו היא דרך חדשה למשקיעים קטנים שלא היה להם בעבר נגישות להשקיע בחברות פרטיות וחברות סטארטאפ בפרט.

הרעיון של פלטפורמות המתווכות בין אנשים

מימון המונים הוני היא נישה אחת  מתוך מהפכה שלמה של פלטפורמות ׁP2P המתווכות בין אנשים.

דוגמאות לפלטפורמות "מתווכות" פופולריות ששינו את חיינו הן: Airbnb ששינתה את הדרך בה אנו צורכים שירותי תיירות, Ebay ששינתה את הדרך בה אנו צורכים מוצרים ואובר ששינתה את הדרך בה אנו מתניידים. 

בנוסף, בעולם ישנן פלטפורמות רבות "שמתווכות" בתחום הפיננסי, הן עדיין לא כל כך פופולריות כמו הפלטפורמות שהוזכרו קודם, אך הן הולכות וצוברות תאוצה וכבר מגלגלות מיליוני דולרים בשנה. 

מימון- המונים- עולם חדש של השקעות

פלטפורמות האינטרנטיות בתחומי ההלוואות החברתיות ובתחומי גיוס המונים יספקו לבנקים המסורתיים תחרות קשה, כבר בעתיד הנראה לעין.

הרגולציה בישראל מעכבת כניסה של פלטפורמות שונות המהוות אלטרנטיבה להשקעות שבעבר היו רק נחלתם של הבנקים.

הרשות המחוקקת הישראלית שרואה לאן נושבת הרוח ומבינה את היתרונות של התחרות מול הבנקים החלה לחוקק חוקים שמסירות חלק מהחסמים, אך עדיין ארוכה היא הדרך.

קטע וידאו קצר שמסביר את המודל של השקעות המונים.

השקעות המונים בישראל

הפלטפורמות להשקעות המונים והלוואות חברתיות  הגיעו לישראל באיחור ניכר. ישראל אומנם מדינה טכנולוגית אבל מכיוון שהשוק בישראל קטן והרגולציה בישראל מכבידה מאוד אנחנו נמצאים בפיגור מול הפלטפורמות בארה"ב ובאנגליה.

חמשת הפלטפורמות להשקעות המונים המובילות בישראל:

פיפלביז (pipelbiz) 

פלטפורמה להשקעות המונים המאפשרת לגייס הון לחברות סטארטאפ בתחומים שונים. הפלטפורמה קיבלה היתר מרשות לניירות ערך לפעול תחת  "רכז הצעה" ועל ידי כך מאפשרת להמונים להצטרף להשקעות בסכומים נמוכים.

סכומי ההשקעה במיזם הינם עד 6 מיליון ₪ ללא תשקיף, אך כפופים למגבלות חוק מימון המונים שנחקק בדצמבר 2017.

נכון לסוף מרץ 2019, החברה הצליחה לגייס קרוב ל 37 מיליון ₪ ב- 30 מיזמים שונים.

לכניסה לאתר פיפלביז לחץ כאן
אקזיטואלי (Exitvalley)

החברה נוסדה בראשית 2015 ע"י ירון אדלר, ממייסדי חברת אינקרדימייל. הפלטפורמה מגייסת הון עבור חברות סטארטאפ ממשקיעים פרטיים.

אקזיטוואלי היא פלטפורמת ההשקעות המצליחה בישראל אשר מאפשרת לקהילת המשקיעים הפרטיים להשקיע בסטארט-אפים ובמיזמים ישראלים. כעת היא חוצה רף השקעות של 100 מיליון ₪ ומזמינה אתכם להצטרף להצלחה.

אקזיטוואלי מעלה מיזמים שונים לאתר ומשם המשקיעים יכולים לבחור את ההשקעה המועדפת אליהם. טווח ההשקעה הינו עד 75 יום ובסכום שנקבע על ידי מעלה ההצעה. במידה והחברה לא הגיע ליעד ההשקעה כספו של המשקיע חוזר אליו. במידה וגויס כל הכסף מקבלים המשקיעים בתמורה לכספם מניות שנקבעו לפי פרטי ההצעה.

נכון לסוף מרץ 2019,  גייסה מהציבור עבור לקוחותיה  מעל ל- 19 מיליון דולר עם 71 פרויקטים שונים.

fundit

פנדיט הוקמה על יד Headstart (המתמחה בגיוס המונים) בשיתוף עם פועלים IBI (המתמחים בשוק ההון). הפלטפורמה מאפשרת למשקיעים קטנים להיות חשופים להשקעות בתחומים שונים. הגיוס מתבצע תמורת הון מניות או אג”ח. החברה פועלת תחת “רכז הצעה” בהתאם לחוק מימון המונים כפי שהוכרז לציבור בדצמבר 2017. מאז חוק מימון המונים ב–2017 גייסה הפלטפורמה מעל ל 60 מיליון₪.

 

together

פלטפורמה להשקעות המונים בהנהלתו של לירן פלג, הפלטפורמה פועלת בתחומי ההייטק בדרך כלל עם חברות סטראטאפ שעברו כבר שלבי גיוס של לפחות (A round), בנוסף הפלטפורמה מבצעת גיוסים להשקעות נדל”ן במודל של רשת חברתית בנדל”ן.

לאחרונה החברה השיקה קרן חדשה בשם together unicorns המאפשרת למשקיעים קטנים להשקיע סכומי השקעה של 30 אלף דולר ויותר, ולהצטרף להשקעות שהיו זמינות  בעבר רק לקרנות הון סיכון ולמשקיעים "מיוחסים".

לכניסה לאתר together לחץ כאן

OurCrowd

OurCrowd הינה פלטפורמה למימון המונים שנועדה לגייס הון ממשקיעים כשירים.

הפלטפורמה הוקמה על- ידי ג'ונתן מדבד כבר ב- 2013 והיא פלטפורמה שהמטה שלה נמצא בירושלים אבל פועלת בזירות רבות בעולם בין היתר ארצות הברית, אוסטרליה, קנדה, הונג קונג וסינגפור.

היתרון בפלטפורמה זו, מלבד גיוס כספים, הוא שמגייסי ההון יכולים להיעזר בפלטפורמה גם לחיבורים העסקיים הרבים שיש לה להציע החל מאנשי מקצוע, תאגידי ענק, קרנות הון סיכון וכיו"ב.

לכניסה לאתר Ourcrowd לחץ כאן

i ANGELS

הפלטפורמה הזו בשונה מהפלטפורמות האחרות איננה מכוונת לקהל הישראלי אלא למשקיעים זרים המעוניינים להשקיע במיזמים ישראלים. החברה הינה בבעלות של משפחת איסא. הפלטפורמה מנהלת תיק מנוהל לחברות סטאראפ בסכומים של 200 אלף דולר או להשקעות בודדות בסכומים של 10 אלף דולר.

כניסה לאתר Iangles לחץ כאן

אולי יעניין אותך גם:

שתפו את הפוסט

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מיזמים נבחרים

רשתות חברתיות

קטגוריות
נושאי האתר
קטגוריות
גלילה לראש העמוד

הרשמה לניוזלייטר

רוצה להיות מעודכן? 

אנחנו מבטיחים לא לשלוח ספאם.

דילוג לתוכן