למה בכלל צריך חללי עבודה משותפים?
מספר חללי העבודה המשותפים גדל באופן משמעותי בשנים האחרונות, נראה כי הפתרון הפשוט לכאורה, שיוצר אלטרנטיבה לעבודה מהבית, ומאפשר לקהילה יצרנית להכיר ולעבוד ביחד.
חללי עבודה משותפים נותנים מענה לכל מה שהיה חסר בחיים של העצמאיים, הפרילנסרים, פירמות בתחילת דרכם וסטרטאפיסטים- סביבת עבודה איכותית ומגוונת וקפה משובח, והופך אותם לפרודוקטיביים יותר, מה הוליד את הפתרון? כיצד הוא מיושם בעולם? ואלו חמישה חללי עבודה משותפים יהפכו את היום שלכם ליפה יותר?
מעובד עצמאי לחבר בקהילה מנצחת
עם מיליוני אנשים, שעובדים בתור פרילנסרים בחוזה עבודה "מרחוק" וכעצמאים, שמנהלים את העסק שלהם עצמם, היה זה רק עניין של זמן, שיימצא פתרון חלופי לאלטרנטיבות הקלאסיות בשוק.
שכן, אולי בתחילת הדרך, פינוי המחסן האחורי, פינה בבית או שולחן בבית הקפה השכונתי ליד החלון, שמשקיף לגינה, נראים כמו אופציה טובה להתחלה של עסק, אבל לא מצליחים לתת מענה אמיתי לאורך זמן, במיוחד כשרוצים לגדול, למצוא שותפים, ולהיראות ייצוגיים.
עד לפני מספר שנים בודדות, האופציות, שעמדו לרשות עסקים שבתחילת דרכם, פשוט לא התאימו. עסקים אלה, בוודאי שלא רוצים להתחייב לחוזה ארוך טווח למשרד ולתשלומי ועד בית וארנונה, שמייקרים באלפי שקלים את הוצאות העסק, ומצמצמים, באופן משמעותי, את הרווח, שבוודאי לא הגיע למלוא הפוטנציאל שלו.
We work, spacing , Spaces, HUB, Mind Space, Be All, Open Vally, Doghether, Mixer, Merkspace, nine to five, הם רק חלק מהרשתות הגדולות, שפותחות בכל יום סניפים חדשים ברחבי העולם, ומאפשרות למילוני עובדים ליהנות ממשרד המותאם למידותיהם ולתקציבם, ולא פחות חשוב, משרד, שיכול לגדול יחד איתם, ולשרת אותם בכל נקודה, בה יש סניף בעולם, 24/7.
קטע וידאו שמציג יותר 50 חללי עבודה מרהיבים ביופיים. מומלץ לצפות!
wework
הוקמה ב- 2010 בסוהו, ניו יורק. בתחילה, הוא הוקם ב- 2008, כעסק מקומי בברוקלין הנקרא "the green desk" והיה למעשה החלל השיתופי הראשון בעולם. לאחר מכן הוא נמכר ונפתח כסניף הראשון של Wework בסוהו, ניו יורק. Wework מציאה היום מתחמי עבודה משותפים ומשרדים לכל גודל של חברה מאדם אחד ועד למעל מ- 1000 עובדים, היא מונה מעל 120,000 חברים בכל העולם, 412 מתחמים ב- 78 ערים בכל העולם, מתוכם 5 בישראל ( תל אביב, חיפה, ירושלים, באר שבע, הרצליה).
המחיר לשולחן "חם" בחלל פתוח (כל הקודם זוכה) הוא 750 ₪ לחודש, שולחן קבוע בחלל פתוח הוא 950 ₪ לחודש, לישיבה במשרד פרטי, בהתאמה אישית לפי גודל חלל החל מ- 1450 ₪. המחיר כולל: אינטרנט מהיר במיוחד, עמדת קפה, ניקיון, גישה ישירה 24 שעות, שירותי משרד (מדפסות, פקסימליה), מחסן לאופניים, מנהל קהילה, נטוורקינג מקומי באמצעות אירועים ונטוורקינג עולמי. לחברי הקהילה קיימת זמינות למשרדים בכל מקום בעולם.
כניסה לאתר לחץ כאן
Mind space
רשת חללי עבודה משותפים עם 13 סניפים (שניים מהם בישראל: תל אביב והרצליה) , המבוססת על הרעיון של Wework, רק שמצליחה למקסם את כוחה של הקהילה ויוצרת שיתופי פעולה עם ספקי שירותים, שמוזילים עלויות לחברים בה. השירות גם כאן כולל גישה של 24/7, אינטרנט מהיר, אירועים חברתיים, ריהוט מלא, בר קפה, ומבוסס על הרשמה חודשית. ניתן לעבוד במשרד פרטי, חלל פתוח ואפילו רק כרטיס חברות בעלות של 50$, טווח המחירים זהה למתחרים, קיימת זמינות למשרדים בחו"ל עבור חברי הקהילה.
כניסה לאתר לחץ כאן
חללי עבודה בשילובים מעניינים
אחת מהאופציות המעניינות, שקיימות בעולם, הם חללי עבודה, אשר מתלכדים סביב נושא או תעשייה, בארה"ב למשל, נבנה לאחרונה Wework, המספק שירותי שמרטפות לילדים, יזמות כזאת ניתן לראות גם בסינגפור, ובגרסה ביתית ומצומצמת יותר בברלין, שבגרמניה (מן מרחב, אשר מאפשר להורים ולילדים לשהות בחלל אחד, בזמן שהילדים מקבלים העשרה והדרכה על ידי צוות מקומי).
שילובים נוספים כוללים, התאחדות לפי סוגי תעשייה: הייטקיסטים, מעצבים, אנשי שיווק ודיגיטל, חללי עבודה לפי מגדר (hera hub, שנוסד בסן דייגו קליפורניה) חלל עבודה לפורשי צבא בניו אורלינס, חללי עבודה, אשר מספקים שירותי בריאות, ביטוח רפואי וחברות במועדוני הנחה, General Assembly, שמאפשרים לסטודנטים גישה לקורסים אקדמיים.
אולי יעניין אותך לקרוא
דירות למכירה בגרמניה
בשנת 2016 דורגה גרמניה במקום השלישי בעולם בעסקאות נדל"ן להשקעה, כאשר חלק מכובד מהנתח היה השקעות נדל"ן שבוצעו בעיר ברלין, ולא בכדי. שהרי גרמניה היא
השקעות נדל"ן בגרמניה
אין ספק כי בשנים האחרונות ההשקעה בכל סוגי הנדל"ן הגרמני פורחת, וככל הנראה הדבר צפוי להיות כך גם בהמשך. השקעות בגרמניה בתחום הנדל"ן, הם הדבר
השקעות נדל"ן בחו"ל
יוקר הנדל"ן בישראל שובר שיאים חדשים בכל חודש, לעומתו מציעים הבנקים ריבית מעליבה על הפיקדונות שלכם, שני גורמים אלו הם ללא ספק בין הסיבות העיקריות
עיצוב וביצועים הולכים ביחד
לאחרונה, מגזין פורבס העולמי סקר את 5 חללי העבודה היפים בעולם.
הראשון שבהם הוא Crew Collective מונטריאול, קנדה, אשר ממוקם בתוך מבנה שמור של בנק משנות ה- 20 של המאה הקודמת. העיצוב כולל שילוב של שיש וברונזה, שנמצא ממש בכל פינה, תוך שימור הישן ומיצוי מקסימלי של שולחנות הטלרים, ושמירה על חלל פתוח באמצעות זגוגיות שקופות, המפרידות בין המתחמים השונים.
המבנה השני, נמצא דווקא במומבאי, הודו, Ministry of new המקום יפהפה, מצליח לשלב בין ישן לחדש, מסורתי ומודרני ויוצר מרחב עבודה אחד, המתמקד בנוחות, תוך מיצוי מקסימלי של האור הטבעי.
משם אנו ממשיכים ללוס אנג'לס, Neuehouse Hollywood אשר מצליח להתחקות בעיצוב אחר אולפני CBS משנות השלושים, ומזכיר יותר מכל את הימים הישנים של הוליווד. העיצוב תעשייתי, משלב בין וינטאג' לקווים מינימליסטים מודרניים, האווירה בגוון ספיה.
סניף Wework בשנחאי, אף הוא נכנס לרשימה, אולי בשל המיקום האיזוטרי (מפעל אופיום בשנות השלושים של המאה הקודמת) התקרה הגבוהה בת שלוש הקומות, והמרחב האחיד, ללא קירות פנימיים, שמשלב בין ריהוט של עור וקטיפה, אשר יוצרים מראה יוקרתי על זמני.
את החמישיה הזאת סוגר סניף הונג קונג The Work project, עם גן ורטיקלי על הקירות, המצליח לדמות יותר מכל מרחב ישיבה בתוך ספריה פתוחה ומתהדר בצבעוניות מאוזנת ושקטה.
לסיכום, נראה כי מרחבי העבודה המשותפים בעולם מספקים לא רק חוויה קהילתית חברתית, אלא בעיקר שואפים לספק סביבת עבודה מעשירה ומעוררת השראה, המגמה הכלכלית מעידה, מזה שנים רבות, שמדובר בשוק צומח, שרק ילך ויגדל.
( מקור: .forbs )