דברו איתנו:
074-7029965

חולמים ללמוד אווירונאוטיקה? רוצים לדעת איך לפרק אופנוע ולהרכיב אותו מחדש? רוצים ללמוד על המוח? אולי לדעת איך לבנות ולקדם אתרים? הכינו לכם את הקפה שלכם, פתחו את המחשב והתיישבו בנחת למסע הלימודים הבא שלכם דרך הפלטפורמות השיתופיות לקורסים און ליין.

ללמוד בכיף בזמן הפנוי שלך

בעידן בו הידע הוא נכס בעל ערך רב משמעות, רשת האינטרנט מהווה מקור חשוב ללמידה ולכל סוג של מידע. תוך דקות ספורות אתם יכולים להיכנס לעולם של הלמידה המקוונת ולבחור קורס בכל תחום שרק תרצו. ישנן אינספור פלטפורמות אינטרנטיות חופשיות שמאפשרות זאת, על ידי מתן קורסים און ליין וחומרי לימוד נוספים. חלק מהקורסים הם חופשיים ללא תשלום והם פתוחים למספר רב של משתתפים.
קורסים אלה מוכרים בשם MOOC.

אז מה זה MOOC?

MOOC זהו קיצור של massive open online course (קורס פתוח מקוון מרובה משתתפים) וזה בעצם דרך חדשה ללמידה שפרצה לעולמנו רק לפני מספר שנים,- בשנת 2012. אך מאז ועד היום קמו להם כמו פטריות אחרי הגשם עשרות פלטפורמות אינטרנטיות שמציעות מגוון רחב של אלפי קורסים בכל נושא שהוא.
הפלטפורמות השיתופיות מציעות קורסים שמאפשרים לכל אחד הוראה איכותית בקצב שמתאים לו, בכל זמן ובכל מקום. גם האוניברסיטאות המובילות בארץ ובעולם כמו MIT, ייל, הארווארד, דיוק, האוניברסיטה הפתוחה, אוניברסיטת תל אביב, הטכניון וכו' הצטרפו למגמה החדשה ומציעות קורסים מסוג זה, המועברים על ידי המרצים הטובים בעולם. נכון לסוף שנת 2017, ישנם כ-9,500 קורסי MOOC, שפותחו ע"י מעל 800 מוסדות אקדמיים מובילים.
חלק מהפלטפורמות זוכות לפופולאריות רבה, ומציגות ממוצע של עשרות אלפים נרשמים לכל קורס.
במרבית הפלטפורמות מוצעים שני מסלולי רישום:

בואו להתרשם ממספר דוגמאות עיקריות לפלטפורמות שיתופיות לקורסים און ליין בסגנון MOOC:

בואו להתרשם ממספר דוגמאות עיקריות לפלטפורמות שיתופיות לקורסים און ליין בסגנון MOOC:

udemy

Udemy  הוא מעין "שוק" בינלאומי המבוסס על למידה ועל הוראה מקוונת. ניתן למצוא בו מרצים מומחים בתחומם המעלים קורסים משלהם לאתר ולאחר קבלת האישור, יכולים "למכור" את הקורסים שלהם במחירים סמליים. מחירי הקורסים נעים בין דולרים ספורים לכמה עשרות בודדים ומספקים ידע יישומי בו ניתן להשתמש עוד במהלך למידת הקורס.  

udacity

Udacity הוא מיזם פרטי (למטרות רווח) שפעילותו החלה ב-2012, ע"י 3 מרצים מסטנפורד שחלמו לחשוף את הקהל הרחב לתכנים איכותיים.  בעוד שבמקור האתר התמקד בקורסים בסגנון אוניברסיטאי, החברה הרחיבה את ההיצע גם לקורסים מקצועיים בתחום התוכנה וניתוח מידע, על פי הדרישות של חברות היי-טק בעמק הסיליקון בארצות הברית.

המיזם פרץ לתודעה העולמית כשלקורס הראשון והיוקרתי, "מבוא לאינטליגנציה מלאכותית" של אוניברסיטת סטנפורד, נרשמו מעל 160,000 סטודנטים, מ-190 מדינות.

הקורסים אינם נשענים על ספרי לימוד וכל החומר הנדרש ללימוד מוצג באתר הקורס. 

בנוסף לתוכן האיכותי, Udacity מפעילה תוכנית מעסיקים, המקשרת בין בוגרים לבין חברות היי-טק.

Coursera

Coursera הוא אתר ששם לעצמו את מטרת שינוי חווית הלמידה של הלומדים במאה ה-21. אתר Coursera מבוסס על הנחיה המועברת על ידי מרצים נבחרים מרחבי העולם וממגוון אוניברסיטאות, כאשר מגוון הקורסים כוללים שיעורי וידאו מוקלטים, דיונים קבוצתיים, משימות אקדמאיות ותרגולים מסוגים שונים. לא פחות מ-10 מיליון משתמשים באתר באופן קבוע, המציע רכישת כל מיומנות שתבחרו בתוך 4-6 שבועות, שבסופם תקבלו תעודה אלקטרונית הניתנת להדפסה.

בקורסרה העולמי ישנם 6 קורסים בשפה העברית. שלושה של אוניברסיטת תל אביב ושלושה של האוניברסיטה העברית. הקורסים עוסקים בספרות, היסטוריה ופיסיקה.

Khan Academy

אקדמיית קהאן העמידה לעצמה את המטרה של הנגשת ידע מקצועי ואקדמי לציבור הרחב, בכל גיל ובכל שלב התפתחותי. המסר של האתר מוצג בבהירות: "חינוך אקדמאי חינם לכולם". השיעורים באקדמיית קהאן כוללים סרטוני העשרה והדרכה, תרגילים לתרגול עצמאי, לוח זמנים לתכנון הלמידה האישית ועוד.

מה לומדים?

האתר מציע ידע מקצועי בנושאים כמו מתמטיקה, מדע, תכנות, היסטוריה, תולדות האמנות, כלכלה ועוד.

מה עוד חשוב לדעת על האתר?

Open Education Database – OEDb

אתר נוסף OEDb שמרכז מגוון קורסים חופשיים ללמידה מקוונת. באתר יש למעלה מ- 10,000 קורסים חופשיים.  אפשר לחפש באתר על פי נושא וקורס ואפשר גם לדפדף על פי קטגוריות נושאיות : אמנויות, עסקים, חינוך, הנדסה ומדעי המחשב, בריאות ורפואה, מדעי הרוח, מדע ומתמטיקה.

edx

האתר edX הקימה אוניברסיטת הרווארד ו-MIT במאי 2012. הארגון edX שונה מספקי MOOCs אחרים כמו קורסרה ו- Udacity בכך שהוא הוקם כארגון ללא מטרת רווח והפלטפורמה שלו היא פלטפורמת תוכנה קוד פתוח OpenedX – . תוכנת הקוד פתוח זמינה ללא תשלום למוסדות להשכלה גבוהה או כל מוסד שהוא בעולם המעוניינים לפתוח קורסים. הקורסים באתר הם ברמה אוניברסיטאית  וניתן למצוא גם בו גם קורסים מקצועיים. כל הקורסים הם בחינם למעט הקורסים המקצועיים. בחלק מהקורסים קיימת אפשרות לקבל תעודה מאומתת על סיום מטלות הקורס תמורת תשלום.

קמפוס (IsraelX )–המיזם הלאומי הישראלי ללמידה דיגיטלית

תחת פלטפורמה זו של  openedX קם מיזם לאומי ישראלי בשם קמפוס (המוכר גם כ- IsraelX) ששותפים בו המשרד לשוויון חברתי יחד עם מוסדות אקדמיים כמו הטכניון, אוניברסיטאות תל-אביב, בן-גוריון, המכון הטכנולוגי, מכללת שנקר ועוד ומנוהל על ידי ישראל דיגיטלית. כל אלה מפיקים קורסים פתוחים במטרה להעניק ולהנגיש חינוך אקדמי מעולה לכל אזרחי המדינה לטובת צמצום פערים חברתיים, הגברת שוויון ההזדמנויות ומתן פתרונות הכשרה גמישים לשוק העבודה המתחדש. נכון להיום תמצאו באתר כבר 33 קורסים מצוינים. הקורסים באנגלית אבל מתורגמים לעברית ולערבית והם עוסקים בתחומים מגוונים; מהיסטוריה, קבלה, איסלם ועד לצילום ועולם הסייבר במאה ה-21.

בחודש מרץ 2017 הודיעה אוניברסיטת חיפה שתאפשר ללמוד תואר ראשון בשנתיים בלבד, במסלול בו ילמדו חלק מהקורסים בפלטפורמת edX העולמית ובמקבילה הישראלית שלה, קמפוס.

כך שאין שום דבר שעוצר בעדכם מללמוד ולהבין בתחומים שבאמת חשובים לכם. כל מה שעליכם לעשות זה להיכנס לאחת הפלטפורמות המקוונות, לבחור לכם קורס און ליין מעניין ולהתחיל ללמוד. פשוט, לא?

myco

ולסיום, אתר ישראלי בשם myco. האתר מנגיש ידע ומיומנות מקצועית במגוון רב של תחומים.
האתר מציג מגוון רב של קורסים ומרצים במחירים נוחים ובצורה קלה ופשוטה.

אולי יעניין לקרוא גם על...

שתפו את הפוסט

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מיזמים נבחרים

רשתות חברתיות

קטגוריות
נושאי האתר
קטגוריות

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

הרשמה לניוזלייטר

רוצה להיות מעודכן? 

אנחנו מבטיחים לא לשלוח ספאם.

דילוג לתוכן