דברו איתנו:
074-7029965

למה Co-housing ?

בועת דיור בישראל? הצחקתם אותם. משבר נדל"ן? כבר חוזרים אליכם. בינתיים הפעילים בתנועת ה-Co housing  בישראל מבססים לעצמם חיים עשירים ומלאים בכל הפינוקים כיד הדמיון הטובה עליהם.

שכנים ונהנים – התופעות שנגוזו מהעולם

מתי בפעם האחרונה אמרתם שלום לשכן שלכם מלמטה? ישבתם לנגן עם השכנה בגיטרה או בישלתם ארוחת ערב ביחד? חיי הקהילה שכבר כמעט ונגוזו מהעולם חוזרים בגדול במסגרת ה-co-housing: תושבי השכונה משחקים יחד ונהנים מחדר כושר, בריחה, פעילויות אמנות, מרחבי משחק לילדים וארוחות משותפות.

היחד מעניק תחושת שייכות עמוקה המעניקה ביטחון ושקט נפשי, והחלוקה בהוצאות הופכת את החיים לארץ של הזדמנויות אינסופיות. חברי השכונה המשותפת חולקים ערכים ותפיסות עולם היוצרים תחושת קוהרנטיות ויציבות שכל כך חסרה בעידן הסו קולד אינדבידואלי שלנו.

 

קטע וידאו (9:56) מתוך הרצאה מטד של Erica Elliot על CO-Housing במיטבה.

תועלת הדדית ב Co-housing

הגאונות הטמונה ב-Co-housing היא האפשרות לחיות את השילוב האולטימטיבי בין אינדיבידואל ובין שיתופיות. הקהילות המלוכדות יכולות לבוא לידי ביטוי בשותפות בבתי מגורים גדולים, שיתופי פעולה ממודלים שונים בבנייני מגורים, שותפות בשימוש ברכבים, שיתוף וסבבי תפקידים בהסעות הילדים, סבבי תפקידים בהשגחה על הילדים בשעות הפנאי, העשרה הדדית באמצעות העברת הרצאות ופעילויות, אפשרות להתייעץ עם מומחים בתחומים שונים ותחושת חמימות המושגת הודות לסלון המרכזי של הקהילה, הממוקם, ברוב המקרים, בפטיו של הבניין, במרכז הבית או באמצע השכונה השיתופית.

 יוצרים יש מאין ללא הפסקה

בניגוד לפרויקטים הנבנים על ידי קבלנים ומוגשים לקונים כשהדירה מוכנה, ב-Coliving המציאות נבנית ומתעצבת כל הזמן, משתנה עם הרכב האוכלוסייה והתמורות שהדיירים עוברים. כל שותף במגורים הוא בעל תרומה חשובה להרמוניה הכללית ובלעדיו, הקבוצה הייתה נראית אחרת. מסיבה זו, כל חבר הוא חשוב ויש לו תרומה ייחודית לאווירה הכללית. עם כל שינוי בקבוצה, ההווי החברתי מתעצב מחדש. רעיונות, פעולות ופרויקטים מתגלגלים ומתעצבים בדינמיות החיה והפועמת, והחברים לומדים ליצור פתרונות עצמאיים לצרכים של חברי הקהילה.

נהנים מ-Benefits כלכליים

במקום לשלם הון תועפות על ארנונה, מסי חינוך, הוצאות על ביגוד ועל חוגים, על רכב ורישיון רכב, מסים אחרים ובייביסיטינג – הקהילה השיתופית עשירה במשאבים ויכולה לספק לעצמה את הצרכים המשתנים. החיסכון הכלכלי העצום מאפשר לחברים ליהנות מרמת חיים גבוהה יותר, מחופשות בחו"ל, הגשמת חלומות, רכישה של נכסים או ציוד שהוחלט עליהם בקהילה ועוד.

מה קורה בישראל ?

בישראל אנחנו רואים עוד ועוד פרויקטים צצים במקומות שונים ברחבי הארץ ומיועדים לאוכלוסיות מסוגים שונים. בין הפרויקטים הקיימים כיום אפשר למצוא שכונות סטודנטים בלוד, בפרדס חנה ובירושלים. ישנם אפילו פרויקטים הכוללים חדרי עבודה שיתופיים, חדרי כושר שיתופיים וחללים ציבוריים המאפשרים למשתמשים בהם לחלוק באמצעי התחבורה והלינה. עולם שלם של אפשרויות, כבר אמרנו?.

איך הכל התחיל ?

בארץ אמנם רבים עדיין לא שמעו על ה Cohousing אבל לא מדובר בתופעה חדשה: מודל הדיור השיתופי החל להתפתח כבר בשנות ה-80 של המאה ה-20, ביזמה של קבוצת תיירים שחברו יחדיו כדי לקנות, לבנות, לנהל ולמכור שטחי נדל"ן שיתופיים וקהילתיים. היום כבר קיימים פרויקטים כאלה בוושינגטון, פיטסבורג, לונדון, מנהטן, ברוקלין ו… איפה לא?

בניו יורק הוקם מבנה לדיור משותף ומתגוררים בו 55 דיירים כאשר חלק מן הדירות מושכרות כדיור בר השגה והשאר מושכרות. הפרויקט כולל חדר כושר משותף, מרחב ציבורי, קבלה ואבטחה, לאונג' ומטבח משותף, ספא ובקיצור… החיים הטובים. גם בערים אחרות הוקמו פרויקטים הכוללים בית קולנוע, מתחמי עבודה משותפים, בריכה ובעצם – מה שטוב לדיירים.

 

אז מה ה-Co שלכם?

ל-Cohousing יש מגוון עצום של מודלים שיתופיים. חלקם מהווים פרי יוזמה עצמאית של הדיירים ב-100%, אחרים נכנסו לפרויקטים קיימים והאופציות הן אינסופיות. כשהשמיים הם הגבול, אתם יכולים לחיות חכם ולחיות טוב.

אולי תרצה לקרוא גם:

שתפו את הפוסט

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מיזמים נבחרים

רשתות חברתיות

קטגוריות
נושאי האתר
קטגוריות

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

הרשמה לניוזלייטר

רוצה להיות מעודכן? 

אנחנו מבטיחים לא לשלוח ספאם.

דילוג לתוכן