השקעה בפלטפורמה להלוואות חברתית
רועי חתוכה מחברת BTB בוובינר על השקעה בפלטפורמה להלוואות חברתיות של BTB.
במצגת רועי מדבר על הפלטפורמה, מי הם הלווים? מהם מנגנוני ההגנה? האם יש סיכונים בסוג כזה של השקעה? רועי מציג גם מדדי יחוס ומתייחס על השקעה בתקופת הקורנה.
במצגת מוצג גם תיק לדוגמה.
עוד מאמרים בנושא הלוואות חברתיות...
רוצה לדעת עוד? - יעוץ ללא עלות
על קצה המזלג, מה זה בכלל הלוואות חברתיות?
הלוואות חברתיות זהו תחום שלא מזמן נכנס לקטגוריה של הלוואות, והן תופסות יותר ויותר תאוצה ועניין בקרב הציבור. מדובר באג'נדה חברתית שהתפתחה מצורך קיים של אוכלוסייה בעלת ממון למול אוכלוסייה שזקוקה לו. המטרה ששני הצדדים ייהנו מהחיבור בניהם וזאת על מנת להעניק תנאים טובים מהמסלולים המוכרים והידועים. באם אתם זקוקים להלוואה מכל סיבה שהיא, בחברת WeSocial ניתן לקבל מגוון כלים שיסייעו לכם בתחום זה.
הלוואות חברתיות – מושג המעניק משמעות אחרת למילה הלוואה
נראה כי חלומם של יזמי הלוואות חברתיות החל לצמוח. אנשים מתחילים להתעניין בכך יותר ויותר מיום ליום. הראשונות הוקמו באנגליה בשנת 2004, בארה"ב בשנת 2006 ובישראל החל משנת 2014. איך נוצרת ההתממשקות בין שני אנשים שהאחד מלווה והשני לווה? כיום זה מתבצע באופן דיגיטלי, כאשר ניתן להתחבר לפלטפורמה מקוונת בתחום זה. משם צוללים לעולם עם מושגים כלכליים שונים.
בממשק החברתי היזמים צלחו לפשט ולהקל על התחושות השונות אצל המתעניינים, והדברים הפכו לפשוטים יותר – הן ברמת ההבנה והן ברמת הביצוע. כבר בכניסה לאתר מסוג זה הגולש יודע אם הוא עומד להצטרף כמשקיע או שמא לבקש הלוואה. הממשק מציע למשקיע לתת הלוואה ואף ניתן לפצל אותה למספר לווים. היופי בדבר, הוא שלמשקיע אין מידע למי ניתנת בפועל ההלוואה – והמידע החשוף בפניו הוא משך זמן ההלוואה, רמת הסיכון של הלווה והריבית.
בהלוואות מסוג זה ישנם יתרונות רבים. היתרון העיקרי הוא שגם הלווה וגם המלווה נהנים מפערי ריביות שבנקים או גופים פיננסים אחרים באופן ודאי היו שומרים לעצמם. תמורת החיבור הנעשה בין שני הצדדים, יזמי האתר גובים עמלה של 1% מגובה מחזור העסקה.
סיכון מחושב
לצרכן הישראלי יש ניסיון גדול בלחקור ולקבל מידע על דברים חדשים שחודרים לשוק בכל תחום. בעיקר כשמדובר בתחום הפיננסי-כלכלי, אנו נבצע סקר מעמיק ומקיף על מנת לשלם כמה שפחות באם אנחנו זקוקים לסיוע כלכלי, או להרוויח כמה שיותר ולמנף את כספינו ולהשקיע. חברת WeSocial איגדה מידע עצום על השיטה ויתרונותיה. מוזמנים לגלות אלטרנטיבות אחרות וכדאיות.