הלוואות חברתיות- איך זה עובד?
הכלכלה השיתופית הנו מושג רחב העוסק כמעט בכל תחום בחיינו. בעולם זה אנו מוותרים על הגורם המתווך ובכך אנו מנצלים את המשאב בצורה האופטימלית. בעולם הכלכלה השיתופית יש תת נישה שנקראת מימון המונים או השקעות המונים (Crowdfunding) ענף זה עוסק בכל נושא מימון המונים הן בפן החברתי והן בפן העסקי. גם בעולם יש תת נישה שנקראת הלוואות בין עמיתים (Peer to Peer).
קטע וידאו קצר (0:41 שניות) של חברת iuvo, המסביר בצורה הקצרה ביותר מה זה p2p lending הלוואות בין עמיתים.
הלוואות חברתיות איך זה עובד?
הלוואות P2P מתנהלות בעיקר באינטרנט. בדרך כלל זה קורה באתר אינטרנט, שמחבר אנשים הרוצים ללוות כסף עם אלה שרוצים להשקיע בהלוואות.
הלווה ממלא בקשת הלוואה דרך אתר האינטרנט. לאחר שההלוואה מאושרת, הלווה חותם על הסכם עם פלטפורמת P2P שמסדירה את תנאי ההלוואה. זה יהיה כנראה הסכם הלוואה או שטר חוב, המציין את מועד הפירעון, הריבית, סכום ההלוואה וכו‘.
לאחר החתימה על החוזה הפלטפורמה תציג את ההלוואה למשקיעים. סכום ההלוואה מחולק ליחידות קטנות, דבר המאפשר לאנשים לקנות חלק קטן מסכום ההלוואה. המשקיעים יכולים להיכנס לחשבון המקוון שלהם, לראות אלו הלוואות פתוחות להשקעה ולבחור אלו הן רוצים לקנות.
לדוגמה, סכום הלוואה של 10,000 דולר יכול להיות מחולק ל -500 חתיכות. כלומר 500 אנשים יכולים להשקיע 200 דולר באותו חוזה. הכסף שמתקבל מהמשקיעים מועבר לאחר מכן ללווה. הלווה מחזיר את ההלוואה במספר תשלומים ובריבית שנקבעים על ידי פלטפורמת P2P, והכסף הזה מוחזר בחזרה למשקיעים. ברוב המקרים, הפלטפורמה תגבה דמי ניהול הן מהלווה והן מהמשקיעים.
תחום ההלוואות בין עמיתים אינו חדש. החידוש למעשה בתחום ההלוואות peer to-peer, הוא שהכל נעשה באינטרנט, דרך פלטפורמה. דבר זה עזר לפתוח את עולם ההלוואות גם למשקיעים קטנים. במשך מאות שנים, ההלוואות הפרטיות התנהלו כמעט אך ורק על ידי הבנקים.
ראוי לציין כי לא כל פלטפורמות Peer-to-Peer הקיימות הן אמינות באופן שווה. חלקן גורמות למשקיעים להיות בסיכון גבוה מאוד. אחרות הן פלטפורמות הונאה. בדיוק כמו בכל הזדמנות השקעה, חשוב לבצע בדיקת נאותות.
אבל פלטפורמת להלוואות peer-to peer טובה ואמינה יכולה לתת למשקיעים תשואה מעל הממוצע ולספק להם הכנסה חודשית. מסיבה זו, פלטפורמות אלו יהיו בעתיד השקעה פופולרית.
בסרטון זה (13:00 שניות) דנים על היתרונות והחסרונות של הלוואות P2P. נראה שיש לא מעט תפיסות שגויות לגבי הלוואות Peer to Peer אנו מקווים שהווידאו הזה יאיר את הדברים עבור חלק מהצופים על אפיק השקעה זה. בסך הכל, יש לנו השקפה חיובית על עניין הלוואות בין עמיתים. כמעט כל השקעה שתתבצע תהיה כרוכה ברמה מסוימת של סיכון. המטרה שלנו היא למזער את הסיכון תוך הגדלת פוטנציאל הרווח. השאלת כסף ללווים עם דירוגי אשראי טובים נתפסת כהשקעה בטוחה יחסית. עם זאת נאמר, יש כמה חסרונות לא מבוטלים לגבי הלוואות P2P אשר מוצגים בסרטון זה.
אולי יעניין אותך:
דירות למכירה בגרמניה
בשנת 2016 דורגה גרמניה במקום השלישי בעולם בעסקאות נדל"ן להשקעה, כאשר חלק מכובד מהנתח היה השקעות נדל"ן שבוצעו בעיר ברלין, ולא בכדי. שהרי גרמניה היא
השקעות נדל"ן בגרמניה
אין ספק כי בשנים האחרונות ההשקעה בכל סוגי הנדל"ן הגרמני פורחת, וככל הנראה הדבר צפוי להיות כך גם בהמשך. השקעות בגרמניה בתחום הנדל"ן, הם הדבר
השקעות נדל"ן בחו"ל
יוקר הנדל"ן בישראל שובר שיאים חדשים בכל חודש, לעומתו מציעים הבנקים ריבית מעליבה על הפיקדונות שלכם, שני גורמים אלו הם ללא ספק בין הסיבות העיקריות
לחץ על התמונה והשאר פרטים – אנחנו נסביר לך איך זה עובד